Thursday, December 22

Puding Jagung

I pkt agar-agar kering
1 tin susu cair
1 tin jagung
4 camca tepung kastad
1/2 cawan gula
2 cawan air

Cara memasaknya

  1. Rebuskan agar-agar yg telah dibasuh tadi bersama air.
  2. Setelah agar-agar hancur, masukkan gula dan dikacau lagi sampai semua cair dan sebati.
  3. Masukkan jagung tin tadi dan biarkan selama berberapa minit.
  4. Masukkan tepung kastad yang telah dibancuh asing dengan sedikit air. Dan kacau diatas api perlahan.
  5. Kacau sehingga cecair menjadi agak pekat dan adunan melekat di senduk.
  6. Setelah agak betul pekat, masukkan dalam loyang
  7. Masukkan dalam peti ais, dan biarkan ia sejuk selma berberapa jam.
  8. Kemudian baru boleh dipotong makan sejuk2..... :D




No comments:

Post a Comment