Bahan tumis
2 biji bawang kecil
1 biji bawang putih
Sedikit minyak
Sedikit air
Gula & Garam secukup rasa
Bahan Hiris Nipis
1 biji sengkuang
1 biji carrot
3 tangkai kacang panjang
2 camca udang kering/udang hidup (dicindang)
Kalau tak suka udang, gantikan dengan isi ayam atau telur yang telah dicincang.
2 camca kecil bawang goreng (Di hancurkan sedikit)
Cara memasak
- Masukkan bawang putih & bawang merah yang telah dihiris nipis kedalam belanga yang telah dipanaskan dengan minyak.
- Setelah bawang agak kuning masukkan sengkuang dan carrot.
- Masukkan juga air.
- Kacau rata dan masukkan kacang panjang
- Masukkan garam dan gula secukup rasa.
- Biarkan semua bahan agak sedikit layu, matikan api
- Kemudian gulung popia apabila bahan inti agak sedikit sejuk.
No comments:
Post a Comment